Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-04@07:24:28 GMT

برپایی نمایشگاه «صنایع دستی بلوچ» در تهران

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۱۸۷۰۰

برپایی نمایشگاه «صنایع دستی بلوچ» در تهران

نمایشگاه آثار صنایع دستی زنان استان سیستان و بلوچستان با عنوان «صنایع دستی بلوچ» همزمان با هفته صنایع دستی، به مدت سه روز در تهران برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار صنایع دستی ایران اکونومیست، همزمان با هفته صنایع دستی در سراسر کشور، نمایشگاه صنایع دستی بلوچ شامل آثار سوزن دوزی و بلوچ دوزی زنان و دختران شهرهای ایرانشهر، بزمان، دلگان، راسک، نیک شهر، مهرستان، سراوان و آشار از استان سیستان و بلوچستان از فردا، سه شنبه (۲۴ خرداد) تا جمعه (۲۷ خرداد ۱۴۰۱) به مدت چهار روز در باغ موزه هنر ایرانی در تهران برگزار می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نمایشگاه آثار دوخت‌های سنتی شامل سوزن‌دوزی بر روی لباس‌های سنتی و محلی، روسری، مانتو و شلوار زنانه، وسایل کاربردی و تزیینی در خانه مانند رومیزی، رومبلی، روتختی و کوسن، محصول ذوق و هنر ۱۵ زن و دختر هنرمند و کارآفرین از استان سیستان و بلوچستان ارائه می شود.

علاقه مندان در این سه روز (سه شنبه تا جمعه) می توانند از ساعت ۱۱ تا ۲۰ از این نمایشگاه واقع در باغ موزه هنر ایرانی در تهران به نشانی بالاتر از پارک وی، خیابان فرشته، خیابان بوسنی و هرزه گوین، سه راه پرفسور حسابی بازدید کنند.

این نمایشگاه در ادامه با همکاری تعددای از فرهنگسراهای تهران و برخی از سازمان های مردم نهادی حامی صنایع دستی و زنان کارآفرین هنرمند در مناطق کم برخودار، تا یک ماه آینده در سه منطقه دیگر در شهر تهران برگزار خواهد شد.

نمایشگاه صنایع دستی بلوچ، از ۱۳ تا ۱۵ تیر ماه در فرهنگسرای معرفت در منطقه شهران دایر خواهد شد و علاقه مندان در این سه روز از ساعت ۱۷ تا ۲۲ می توانند از آثار ارائه شده بازدید کنند، بلافاصله این نمایشگاه از ۱۶ تا ۱۷ تیر  در باغ ایرو در طرشت دایر می شود و علاقه مندان می توانند با مراجعه با این باغ هنر از ساعت ۱۱ تا ۲۰ با آثار هنری زنان و دختران خوش ذوق جنوب شرق ایران در  سیستان بلوچستان، آشنا شوند.

این رویداد در مرحله سوم در شرق تهران در منطقه تهرانپارس در فرهنگسرای اشراق از ۱۹ تا ۲۲ تیرماه برگزار می شود که ساعت بازید از آن ۱۱ تا ۲۱ خواهد بود.

سوزن دوزی بلوچی، هنری بسیار زیبا و ارزنده و یکی از اصیل‌ترین و جذاب ترین صنایع دستی کشور محسوب می‌شود و خاستگاه آن سیستان و بلوچستان و به ویژه در شهرستان ایرانشهر است. هنرمند سوزن‌ دوز در سایه عشق و علاقه و با حوصله‌ طرح‌ های افسونگر و خیال‌پرور خود را نخ و سوزن بر روی پارچه نقش می‌ زند و عاشقانه هنر خود را از جان و دل به نمایش می گذارد.

دوخت سنتی در هر منطقه‌ای در سیستان و بلوچستان با منطقه دیگر متفاوت است و هر منطقه‌ای نام مخصوص به خود را دارد. از انواع دوخت‌ها می‌توان به چوطل دوزی، آسان تانکه، بالمدک، کپ وجلت، محسم سندکی، چکن و پرکار لاهاری و پرکار اشاره کرد.

سوزن دوزی نقش‌های متفاوتی نیز دارد که یکی از این نقش‌ها، نقوش انسانی است که از این نقوش در هنر سوزن دوزی کمتر استفاده می‌شود و این نوع نقش بر روی قالیچه‌ها کاربرد بیشتری دارد.

نقوش حیوانی که این نقش‌ها برگرفته از انواع حیوانات است که ممکن است در اطراف و خود منطقه وجود داشته باشد و یا نقش حیواناتی که برگرفته از ذهنیات فرد باشد و به خاطر زیبایی از آن استفاده می‌کند. نقوش گیاهی یکی دیگر از نقش‌هایی است که در سوزندوزی کاربرد دارد و هنرمند سوزن دوز با کنار هم قرار دادن چند مربع، لوزی، مثلث یا مستطیل انواع گل و نقش‌ها را می‌آفریند.

زنان و دختران هنرمند سوزن دوز سیستان و بلوچستان با ذوق و ظرافت ذهن، خلاقیت و دقت هنر دست و حرکت سوزن، نقش و نگارهای دل انگیزی بر لایه سطحی پارچه می آفرینند و ذوق و روح پرمایه خود را با حرکت سوزن و نخ بر پارچه حک می کنند، آثار سوزن دوزی در شهرهای این استان آوازه ای ملی و البته جهانی دارد. همین ظرافت و زیبایی و هندسی بودن سوزن دوزی بلوچ از مهمترین دلایلی است که باعث شد ایرانشهر در سال ۱۳۹۷ در میان ۳۱ استان با ثبت ملی به جایگاه واقعی خودش برسد که حاصل زحمات زنان هنرمند بلوچ و فعالان این عرصه است.

بیستم خرداد (١٠ ژوئن) به مناسبت تاسیس شورای جهانی صنایع دستی در سال ١٩۶۴ میلادی روز جهانی صنایع دستی نامگذاری شده است. روزی برای گرامیداشت هنر و آثار هنرمندان و صنعتگران، مردان و زنان سخت‌کوش از اقوام و ملت‌های مختلف جهان که با ذوق و سلیقه و با دل و جانشان اثر می آفرینند.

هر سال برای گرامیداشت صنایع دستی و هنرهای سنتی و پاسداشت هنرمندان و صنعتگران این حوزه تحت عنوان هفته صنایع دستی نمایشگاه های مختلف آثار صنایع دستی هنرمندان به ویژه آثار زنان هنرمند برگزار می شود. زنان بیش از ۷۵ درصد از جامعه ۲.۵ میلیون نفری تولیدکنندگان صنایع دستی و هنرهای سنتی ایران را تشکیل می دهند.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: دلگان ، سیستان و بلوچستان ، گردشگری

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: دلگان سیستان و بلوچستان گردشگری سیستان و بلوچستان صنایع دستی بلوچ برگزار می شود سوزن دوزی نقش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۱۸۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهتمام بیشتری برای ایجاد فرصت عرضه تولیدات داخلی به کار گرفته شود

ایسنا/فارس نماینده مردم شهرستان‌های شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی بر ضرورت معرفی تولیدات داخلی تأکید کرد و گفت: نیاز است توان و اهتمام بیشتری به‌کار گرفته شود تا امکان و فرصت عرضه تولیدات داخلی فراهم شود.

جعفر قادری امروز، ۱۲ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در حاشیه بازدید از غرفه استان فارس در نمایشگاه ایران اکسپو گفت: فعالیت‌های ارزشمند و منحصربه‌فردی در غرفه صنایع‌دستی فارس نیز در این نمایشگاه انجام‌شده که نشان‌دهنده توانمندی‌های این استان در صنایع‌دستی است.

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی در خصوص اقدام خوب اداره‌کل میراث فرهنگی فارس مبنی بر توزیع فالوده و کلم پلوشیرازی در این نمایشگاه هم گفت: عرضه برندهای فارس در چنین نمایشگاه‌هایی موجب معرفی هر چه بیشتر این استان می‌شود.

قادری افزود: جایگاه نمایشگاه اکسپو در بحث صادرات ناب کشورهای مختلف کاملاً روشن است و در یک فضای جدید، حجم زیادی از متقاضیانی که وارد کشور می‌شوند از این نمایشگاه بازدید می‌کنند.

وی با تأکید بر این نکته که باید از چنین فرصت‌هایی استفاده بهینه شود، افزود: اگرچه فارس حضور پررنگ و برجسته‌ای از خود در این نمایشگاه به نمایش گذاشته اما جای زیادی برای کار کردن داریم و نیاز است توان و اهتمام بیشتری به‌کار گرفته شود تا امکان و فرصت عرضه تولیدات داخلی فراهم شود.

نماینده مردم شهرستان‌های شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هیچ صنعتی بدون توسعه تقاضا رشد نمی‌کند. خواه حوزه گردشگری، صنعتی، کشاورزی یا دیگر حوزه‌ها باشد و اگر تقاضای کافی ایجاد نشود، نمی‌توان از حجم انبوه تولید و از مزایای صرفه‌جویی و کاهش هزینه‌ها استفاده کرد.

قادری تأکید کرد: همه باید احساس وظیفه و تکلیف و زمینه‌ای فراهم کنند که تولیدکنندگان در نمایشگاه حضور پیدا کنند و همچنین ارتباط با متقاضیانی از اقصی نقاط دنیا می‌آیند و علاقه‌مند به واردات کالا از ایران هستند، برقرار شود.

وی اضافه کرد: در استان فارس نیز در حوزه‌های مختلف توانمندی‌های بالایی وجود دارد و اقدامات خوبی درزمینهٔ زنجیره ارزش در فولاد، در صنایع دارویی و صنایع مادری مانند آلومینیوم و همچنین صنایع‌دستی و …ایجادشده که ایجاب می‌کند که در این حوزه‌ها حضور جدی‌تر و مؤثرتری داشته باشیم.

نماینده مردم شهرستان‌های شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: تنوع تولیدات حوزه کشاورزی، صنایع‌دستی، بهداشت و درمان فارس نیز ایجاب می‌کند که در این نمایشگاه گام‌های محکم‌تری برداریم.

قادری همچنین افزود: فعالیت‌های ارزشمند و منحصربه‌فردی در غرفه صنایع‌دستی فارس نیز در این نمایشگاه انجام‌شده که نشان‌دهنده توانمندی‌های این استان در صنایع‌دستی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برپایی نمایشگاه طراحی و نقاشی درخوی
  • برپایی نمایشگاه کارآفرینی و صنایع‌دستی در دانشگاه آزاد کهنوج
  • ثبت سفارش فروش ۳۸۰ میلیارد صنایع دستی سیستان و بلوچستان
  • ثبت سفارش میلیاردی صنایع دستی سیستان و بلوچستان در اکسپو
  • معرفی ریسباف محور طرح های سرمایه گذاری گردشگری اصفهان
  • برپایی نمایشگاه نقاشی «افکار» در نقش جهان
  • برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی و عکس جاذبه‌های شیراز در سئول
  • اهتمام بیشتری برای ایجاد فرصت عرضه تولیدات داخلی به کار گرفته شود
  • برپایی نمایشگاه آثار آندره سوروگیان درباره شاهنامه در ایروان
  • فروشگاه اینترنتی هفت گالری افتتاح شد