Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمد حمزه زاده روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به منحصربه‌فرد بودن ممقان دوزی و فعالیت جمع کثیری از بانوان هنرمند استان در این رشته هنری، این هنر ارزشمند موفق به کسب گواهی‌نامه ثبت نشان جغرافیایی شد.

وی ادامه داد: گواهی‌نامه ثبت نشان جغرافیایی، نشانه‌ای است که مبدأ یک کالا را به قلمرو، منطقه یا ناحیه‌ای از کشور منتسب می‌کند؛ مشروط بر اینکه کیفیت و مرغوبیت یا سایر خصوصیات کالا اساساً قابل انتساب به آن مبدأ جغرافیایی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمزه زاده اظهار کرد: ثبت نشانه جغرافیایی صنایع‌دستی تأثیر مثبتی بر تجاری‌سازی و برندسازی داخلی و خارجی محصولات دارد و بدین‌وسیله می‌توان بازار کار بسیاری از هنرهای اصیلی که در استان در حال تولید هستند، رونق بخشید.

به گزارش ایرنا، «ممقان دوزی»، نوعی از سوزن دوزی مختص شهر ممقان در ۴۲ کیلومتری جنوب تبریز است؛ این‌ هنرصنعت که‌ تولیدش در انحصار زنان و دختران خانه‌ دار است‌ و مواد اولیه مورد نیازش‌ را فقط نخ‌ ابریشم رنگین و پارچه‌ ی دبیت و متقال تشکیل‌ می دهد، در ممقان سابقه ی چندان طولانی ندارد و در گذشته تولیدات دست‌ اندرکاران را ‌بیشتر نوعی کلاه که‌ دارای مصرف محلی بود، تشکیل میداد. 

سوزن دوزی ممقان یکی از شعب رو دوزی های ایرانی است‌ که‌ طی آن زمینه اساسی پارچه‌ را بخیه می پوشاند و زمینه تازه‌ای از نقش و رنگ‌ ایجاد می شود.‌

تعداد سوزن دوزان ممقان و حومه‌ در حال حاضر حدود ۷۰۰ خانوار یا یکهزار و ۶۸۰ نفر است‌ که‌ محصولات تولیدی شان علاوه‌ بر تامین نیازهای محلی و خود مصرفی توسط‌ سازمان صنایع‌دستی ایران خریداری و در فروشگاه های وابسته به‌ سازمان در نقاط مختلف کشور عرضه‌ می شود.‌

طرح های سوزن دوزان عموما ذهنی و ملهم از برداشت‌ها و بینش های شخصی هنرمندان از محیط طبیعت است‌ و بیشتر شامل‌ گل‌ها و بوته‌های تمثیلی می شود؛ ابزار کار سوزن دوزان را فقط یک‌ سوزن‌ چهار سانتی معمولی و یک‌ انگشتانه‌ خیاطی تشکیل‌ می دهد و با کمک همین وسایل‌ ساده‌ است‌ که‌ بدیع‌ترین‌ نقوش را بر پارچه‌ می نشانند و محصولاتی ظریف‌ و مصرفی که‌ از جنبه های قوی هنری نیز برخوردار است، تولید می کنند.‌

برچسب‌ها آذربایجان شرقی صنایع دستی میراث فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آذربایجان شرقی صنایع دستی میراث فرهنگی آذربایجان شرقی صنایع دستی میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۲۹۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز احیای رشته چادر شب‌بافی در چهارمحال و بختیاری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز چهارمحال و بختیاری؛ معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گفت: فرآیند احیای رشته چادر شب‌بافی از رشته‌های منسوخ شده استان آغاز شده است.
مهراب محمدی افزود: چادر شب‌بافی یکی از صنایع‌دستی سنتی جهارمحال و بختیاری بوده که در گذشته با پارچه‌های رنگارنگ به جنس ابریشم یا پنبه و به شکل چهارخانه بافته می‌شد.
معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری افزود: این در حالی است که سال‌هاست این محصول صنایع‌دستی رونقی نداشت و به دست فراموشی سپرده شده بود.
وی گفت: کارشناسان معتقدند یکی از کاربرد‌های چادر شب‌باف، به‌عنوان روانداز بوده که در شب از آن استفاده می‌‎شده و به‌همین علت با این عنوان نام‌گذاری شده است.
محمدی روپوش برای رختخواب‌ها، ملحفه‌ها، پرده و نورگیر از دیگر کاربرد‌های چادر شب‌باف دانست و یادآور شد: نخستین فرایند برای احیای رشته‌های صنایع‌دستی فراموش شده، برگزاری دوره‌های آموزشی است.
معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: در این رابطه ابتدا مربی مربوط به آن رشته انتخاب، سپس از هنرجویان ثبت‌نام می‌شود.
وی گفت: پس از آن با برگزاری دوره‌های آموزشی افراد می‌توانند با شیوه تولید صنایع‌دستی مربوطه آشنا و در گام بعدی خود اقدام به تولید محصول کنند.
محمدی تأکید کرد: هنرجویان پس از دریافت گواهی می‌توانند از مزایایی مانند بیمه و دریافت تسهیلات برخوردار شوند.
معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری افزود: همچنین علاوه‌بر تلاش برای رشته‌هایی مانند چادر شب‌بافی کاربری‌های جدید تعریف می‌شود تا بازاریابی و فروش محصولات هم موفق باشد.
وی گفت: تلاش می‌شود هر سال یک رشته صنایع‌دستی در چهارمحال و بختیاری را احیا کرد.

دیگر خبرها

  • پرده‌های حفاظت خورشیدی؛ راهکار پایداری ساختمان‌ها
  • ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند
  • نشان «خورشید تابان» امپراطور ژاپن به معصومه ابتکار اعطا شد
  • ثبت سفارش فروش ۳۸۰ میلیارد صنایع دستی سیستان و بلوچستان
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • روز پر اتفاق اتاق تبریز در نمایشگاه ایران اکسپو
  • ثبت روز گل محمدی و گلاب
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات «گیوه»
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه
  • آغاز احیای رشته چادر شب‌بافی در چهارمحال و بختیاری