Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی خوشتراش - همشهری: سوزن‌دوزی از هنرهای دستی مردم سیستان و بلوچستان است که آوازه آن به اقصی نقاط دنیا رفته است. بازار فروش آثار تولیدی این رسته صنایع دستی بیشتر متکی بر تقاضای داخل استان است، اما در کنار این بازار مصرف، تولیدات سوزن‌دوزی شده سیستان و بلوچستان به استان‌های دیگر و کشورهای حاشیه خلیج فارس، اروپایی و آمریکای شمالی نیز صادر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون صنایع دستی میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار همشهری آنلاین اظهار کرد: ۱۲ هزار نفر در سیستان و بلوچستان به تولید صنایع دستی مشغولند که از این مجموع اغلب هنرمندان در رشته سوزن‌دوزی اشتغال دارند و بالای ۹۰ درصد این هنرمندان زنان هستند که با اشتغال و فعالیت‌های خود بخش مهمی از هزینه‌های زندگی را تامین می‌کنند.

بهروز عیسی زهی گفت: متاسفانه مدتی است که آثار سوزن‌دوزی افغانستانی، سوزن‌دوزی ماشینی و چرخی و همچنین طرح‌های چاپی به بازار فروش استان ورود پیدا کرده و شرایط را برای فعالیت هنرمندان سیستان و بلوچستانی دشوار کرده است.

وی ادامه داد: خلک‌بافی، سیاه‌دوزی، بافت پرده‌های حصیری، خامه دوزی، گلیم بافی و قایبافی هم از دیگر رسته‌های صنایع دستی استان است که این بخش نیز در تهدید قرار دارند.

  معاون صنایع دستی میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان ادامه داد: کالاهای وارداتی از کشور افغانستان و همچنین سوزن‌دوزی‌های ماشینی و چرخی به‌هیچ وجه کیفیت تولیدات هنرمندان استان را ندارند، اما به سبب ارزان بودن تقاضای بیشتری دارند که تداوم این وضعیت عملا به بیکاری هنرمندان استان منجر خواهند شد.

فروش قالی‌های افغانستان در بازار استان

کارشناسی و طراح فرش اهل سیستان و بلوچستان هم در گفت و گو با خبرنگار همشهری  آنلاین گفت: سال‌هاست که داریم برای احیای فرش سیستان تلاش می‌کنیم و ثمره این تلاش‌های ثبت جهانی کردن فرش سیستان بوده است.

جواد آویشی گفت: شرایط تولید در استان به شدت دشوار است و هنرمندان استان به جای تولید فرش‌های سیستانی و بلوچستانی در حال تولید سفارش‌های برخی شرکت‌ها و افراد هستند که این تولیدات براساس نقش‌های بومی استان نیست.

وی افزود: اگر کسی هم بخواهد در فروشگاه‌های عرضه کننده فرش و انواع بافت‌ها مانند گلیم  استان را خرید کند باید کارشناس فرش باشد و یا از کمک کارشناسان فرش بهره ببرد، زیرا ممکن است فرش تولیدی افغانستان را به اشتباه به جای فرش سیستان خریداری کند.

کد خبر 635509 برچسب‌ها فرش استان سیستان و بلوچستان صنایع دستی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: فرش استان سیستان و بلوچستان صنایع دستی سیستان و بلوچستان صنایع دستی سوزن دوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۱۶۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی ریسباف محور طرح های سرمایه گذاری گردشگری اصفهان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ به گفته مدیر کل میراث فرهنگی اصفهان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان اصفهان با محوریت کارخانه عظیم و تاریخی ریسباف در سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در نمایشگاه ایران اکسپو به سرمایه‌گذاران خارجی معرفی شد.
امیر کرم‌زاده، مجموعه تاریخی کارخانه ریسباف را یکی از مهمترین و زیباترین بنا‌های صنعتی و تاریخی کشور معرفی کرد وافزود: مقرر است این کارخانه به موزه بزرگ اصفهان تبدیل شود.
نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ درتهران بزرگ‌ترین و مهم‌ترین رویداد تجاری به‌منظور نمایش توانمندی‌های صادراتی با بازار‌های بین‌المللی است که در این دوره از نمایشگاه، غرفه اصفهان به معرفی توانمندی‌های صادراتی استان با رویکرد و ارائه زنجیره ارزش‌های راهبردی به‌ویژه در بخش گردشگری و صنایع دستی و ارائه فرصت‌های سرمایه‌گذاری پرداخت.
دراین رویداد همچنین بیش از ۱۰۰ فرصت سرمایه‌گذاری گردشگری به‌ویژه ۱۲ طرح برتر گردشگری در غرفه اصفهان معرفی شد.
روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان اعلام کرد: تفاهم‌نامه‌های توسعه گردشگری با ۶ استان تهران، یزد، فارس، کرمان، قم و خراسان رضوی به‌منظور تعامل و همفکری بیشتر و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های استان‌ها در این نمایشگاه منعقد شد.

دیگر خبرها

  • ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • ثبت سفارش فروش ۳۸۰ میلیارد صنایع دستی سیستان و بلوچستان
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • ثبت سفارش میلیاردی صنایع دستی سیستان و بلوچستان در اکسپو
  • ثبت روز گل محمدی و گلاب
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات «گیوه»
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه
  • آغاز احیای رشته چادر شب‌بافی در چهارمحال و بختیاری
  • معرفی ریسباف محور طرح های سرمایه گذاری گردشگری اصفهان